top of page


 

DZĪVI VĒŽI
PVN 21% iekļauts cenā

 
-Piegāde ar kurjeru.
-Līdzņemšana (Rīga-Mežciems).
-Vēži pieejami visa gada garumā.
-Apjoma atlaides.


Ļaujiet dzīviem vēžiem ienākt jūsu virtuvē!

KAS JĀZIN PAR DZĪVIEM VĒŽIEM?

Vēžiem visaktīvākais laika periods ir rudens, kad tie ir aizņemti ar mazuļu rūpēm un bieži tuvojas krastam, tādējādi kļūstot viegli noķeramiem. Ja jums nav plānu pašiem ķert vēžus vai gaidīt rudeni, mēs piedāvājam iespēju iegādāties svaigus un lielus dzīvus vēžus visu gadu ar piegādi līdz jūsu norādītajai adresei. Pastāstīsim, kā izvēlēties un atšķirt veselīgus vēžus no vājajiem, kā arī kā tos gatavot un uzglabāt.

MAZI VAI LIELI?

Labi barots vēzis vidēji ir vismaz 3-4 gadus vecs ar izmēru no 10 cm garumā.

Ja jums nepieciešams iegādāties lielus dzīvus vēžus vairumā, nebaidieties to darīt, jo vecākam vēzim gaļa ir tikpat maiga kā jaunajiem, ja tie ir garāki par 15 cm un sver no 100-300 g.

Ja jums jau ir plāns iegādāties dzīvus vēžus ar piegādi, pārbaudiet tos piegādes laikā, lai pārliecinātos par to aktivitāti. Svaigi vēži vienmēr ir ļoti aktīvi.

 

KĀ TOS GATAVOT?

Pirms vārīšanas paskalot zem auksta tekoša ūdens.

 

Piegādi var pasūtīt jebkurā nedēļas dienā un laikā, kad vēlaties izbaudīt  vēžu sulīgo un aromātisko gaļu. Lai gan gandrīz vienmēr vēžus vāra karstā ūdenī, ir arī citas gatavošanas iespējas, piemēram, var izmantot alu ar lauru lapām vai dilles vietā ūdenim. Lai vēži iegūtu garšu un aromātu, tos gatavo stiprā ugunī.

Viena no receptēm, kā pagatavot vēžus ar dillēm.

Sastāvdaļas:

  • dzīvie vēži

  • sāls

  • pipari

  • dillītes

  • citronu sula

  • sviests

Gatavošanas process:

  1. Sāciet ar to, lai dzīvos vēžus atdzesētu uz ledus, līdz tie aizmiguši.

  2. Sagatavojiet lielu katlu, uzlejiet ūdeni, pievienojiet sāli, piparus, lauru lapas, citronu sulu un dilles.

  3. Lai ūdens varētu uzsūkt dillītes garšu, varat tos izmantot gan svaigus, gan žāvētus. Ja izmantojat svaigas dilles, tad uzmetiet tos katlā kopā ar vēžiem, ja izmantojat žāvētus, tad uzlieciet tos siltajā ūdenī uz 5 minūtēm.

  4. Kad ūdens sāk vārīties, lēnām un uzmanīgi iemest dzīvos vēžus, samaziniet uguni un atstājiet tos vārīties apmēram 10 minūtes.

  5. Pēc vārīšanas izņemiet vēžus no ūdens un atstājiet tos atdzist.

  6. Iesildiet sviestu, pievienojiet tajā dillītes, pāris pilienus citronu sulas, pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.

  7. Pasniedziet vēžus uz plāksnēm vai bļodām, ielejiet virsū sviesta un dillīšu mērci.

Vēžu gatavošana ar dilles mērci ir viens no populārākajiem veidiem, kā pasniegt šīs garšīgās delikateses. Varat eksperimentēt ar dažādiem garšas komponentiem, lai atrastu savu mīļāko vēžu gatavošanas veidu.

bottom of page